Linux Mint

Linux Mint is een computerbesturingssysteem dat is ontworpen om op de meeste moderne systemen te werken, inclusief typische x86- en x64-pc’s. Er wordt gedacht dat het dezelfde rol vervult als Microsoft’s Windows, Apple Mac OS en het gratis BSD OS. Linux Mint is daarentegen ook ontworpen om samen te werken met andere besturingssystemen en het is een geweldig systeem voor zowel individuen als bedrijven. Linux Mint is voor het eerst ontwikkeld in 2006. Het is gebouwd op zeer volwassen en bewezen softwarelagen, waaronder de Linux-kernel, wat betekent dat het ook afhankelijk is van Ubuntu en Debian. Hun systeem wordt dus gebruik als basis om van daaruit verder op te bloeien.

Met Linux Mint wordt de desktop gebruiksvriendelijker en efficiënter

Het is onder andere geschikt voor alledaagse taken die worden uitgevoerd door gewone gebruikers. Het is snel in populariteit gestegen en steeds meer mensen gebruiken het elke dag. Omdat het een desktopbesturingssysteem biedt dat thuisgebruikers en bedrijven gratis kunnen gebruiken en die even efficiënt, gebruiksvriendelijk en elegant zijn als andere besturingssystemen. In veel opzichten loopt het zelfs voor op concurrentie. Het is ook gemakkelijk voor mensen om geavanceerde technologieën te gebruiken op een eenvoudige manier. Dit maakt een hele hoop zaken een stuk toegankelijker voor een gross van de mensen. Het systeem haalt het meeste uit de moderne technologieën die onder Linux bestaan en maakt het voor iedereen gemakkelijk om de meest geavanceerde functies te gebruiken. Het doel van Linux Mint is om een modern, elegant en comfortabel besturingssysteem te produceren dat zowel krachtig als gebruiksvriendelijk is. Daar zijn ze zeker in geslaagd.

‘Out of the box’ met Linux Mint

Velen hebben ontdekt dat Linux Mint ‘out of the box’ werkt , met volledige multimedia-ondersteuning dat extreem eenvoudig te gebruiken is. Bovendien is het zowel gratis als open source, het is veilig en betrouwbaar. Bovendien vereist Linux Mint heel weinig onderhoud (geen regressies, geen antivirus, geen antispyware, enz.) Dit is ongetwijfeld een van de redenen waarom gebruikers zo blij zijn met dit besturingssysteem voor computers. Iedereen kan er gebruik van maken zonder dat je constant hoeft te updaten. Wat wil je nog meer?