Ben je een ondernemer die duurzaamheid belangrijk vindt? En wil je dit graag ook tonen met behulp van een duurzame WordPress website? Als ondernemer wil je jouw bedrijf zo duurzaam mogelijk runnen. Dit betekent niet alleen het verminderen van je energie- en papierverbruik, maar ook het zorgen voor een duurzame website. Veel ondernemers kiezen voor WordPress als CMS-systeem voor hun website, maar zijn niet bekend met de verschillende mogelijkheden om hun website duurzaam en eco-vriendelijk te maken. In deze blog geven we je vijf tips voor als je een duurzame WordPress website wilt maken.

Kies voor een groene webhosting provider

Een duurzame website begint bij de keuze van een duurzame webhosting provider. Deze provider maakt gebruik van energiezuinige servers en duurzame energiebronnen. Dit heeft niet alleen een positief effect op het milieu maar kan ook bijdragen aan de prestaties van jouw website. Een snelle website zorgt voor tevreden bezoekers en een hogere ranking in Google.

Gebruik duurzame WordPress thema’s en plugins

De keuze van je thema en plugins kan ook invloed hebben op het energieverbruik van je website. Kies daarom voor duurzame WordPress thema’s en plugins die geoptimaliseerd zijn voor snelheid en efficiëntie. Het gebruik van te veel plugins kan de snelheid van je website verlagen, dus kies alleen de plugins die je echt nodig hebt.

Optimaliseer afbeeldingen

Afbeeldingen kunnen een grote impact hebben op de laadsnelheid van je website. Optimaliseer daarom je afbeeldingen voordat je ze uploadt naar je WordPress website. Verklein de afbeeldingen naar een goede afmetingen en compressie zonder dat er kwaliteitsverlies is. Dit heeft niet alleen een positief effect op de snelheid van je website maar vermindert ook het dataverbruik van je bezoekers.

Maak gebruik van caching

Caching is een techniek waarmee de inhoud van je website tijdelijk wordt opgeslagen op de harde schijf van je bezoekers. Hierdoor hoeft je website niet telkens opnieuw te worden geladen en kan het energieverbruik worden verminderd. Maak daarom gebruik van een caching plugin zoals WP Fastest Cache of W3 Total Cache om de laadsnelheid van je website te optimaliseren.

Maak gebruik van duurzaam webdesign

Duurzaam webdesign gaat verder dan alleen het uiterlijk van je website. Het gaat om efficiëntie, gebruiksvriendelijkheid en communicatie. Door een goed doordacht design te kiezen kan je jouw bezoekers beter helpen bij het vinden van de informatie die ze nodig hebben. Dit zorgt niet alleen voor tevreden bezoekers maar kan ook het aantal conversies op je website verhogen.

Samenvatting 

Het creëren van een duurzame WordPress website vereist meer dan alleen de keuze van een duurzame webhosting provider. Door het gebruik van duurzame thema’s en plugins, het optimaliseren van afbeeldingen en het toepassen van caching, kan je de laadsnelheid van je website verbeteren terwijl je het energieverbruik vermindert. Bovendien kan het toepassen van duurzaam webdesign het aantal conversies op je website verhogen. Kies daarom voor duurzaamheid en maak jouw website een eco-vriendelijk visitekaartje voor jouw bedrijf.

Bron: moonsio.nl