Het aanschaffen van producten en services gaat in ons koude kikkerlandje vaak gepaard met de vraag of je ‘er niet toch een verzekering bij wil aanschaffen?’. En hoewel veel Nederlanders vaak neigen deze vraag met ‘nee’ te beantwoorden, kan zo’n verzekering op sommige momenten toch juist heel goed van pas komen. Op sommige momenten was het helemaal niet erg geweest om je gierigheid juist even aan de kant te schuiven, en toch te gaan voor die ene verzekering. Jammer genoeg kom je daar vaak pas achter als het kwaad al geschoten is… Zit jij met een kapotte fiets die niet meer te repareren is, en kan je dit dus op geen enkele verzekering verhalen.

We geven je graag drie verzekeringen die wél de moeite zijn om direct aan te schaffen wanneer de vraag zich voordoet. Lees snel met ons mee!

De annuleringsverzekering van je reisverzekering

In veel gevallen sluiten mensen een reisverzekering af wanneer ze een weekje Europa gaan verkennen en al helemaal wanneer ze intercontinentale culturen gaan ontdekken. Toch is de reisverzekering op veel momenten opgesplitst in verschillende delen, waarbij je bij veel verzekeringen niet standaard een annuleringsverzekering aanschaft. En hoewel vaak als onnodig beschouwd, zouden wij met volle overtuiging aanraden deze toch wel aan te schaffen. Stel je wordt onverwacht ziek en je kan niet vliegen; weet je tenminste zeker dat jouw vlucht alsnog wordt vergoed.

Kopje thee? Oeps!

Helaas gebeurt het vaker dan nodig; een kop thee die over een laptop valt, of een laptop die per ongeluk toch uit een tas in diggelen valt. En hoewel deze ‘overmachtige’ gebeurtenissen nou eenmaal voorkomen, is het toch fijn als je deze situatie direct kan oplossen wanneer het probleem ontstaat. Kies er dus ten alle tijden voor jouw laptop verzekeren. Weet je in ieder geval zeker dat wanneer jouw laptop in puin is, je een nieuwe kan krijgen, of in ieder geval de dagwaarde vergoed krijgt!

Huisdieren verzekering

Klinkt voor velen als de grootste onzin, maar is toch van harte aan te raden. Waarom? Omdat behandelingen van huisdieren in een mum van tijd hoog in de papieren kunnen lopen. Wanneer jij maandelijks jouw verzekering betaald, zullen de kosten van de dierenarts een stuk lager zijn wanneer het nodig is. Lijkt op voorhand misschien een beetje geldverspilling, maar als het geliefde huisdier ziek wordt, met alle financiële gevolgen van dien, zal je meer dan bij zijn dat je op voorhand deze beslissing hebt gemaakt!