Jij bent fanatiek bezig met het uitvoeren van je linkbuilding, maar het wil maar niet lukken. Dit is niet compleet onbegrijpelijk: linkbuilding is een ingewikkeld proces waarin veel beslissingen genomen moeten worden waar je veel verstand over het hele proces voor nodig hebt. Niet alleen moet je weten wat er wel gedaan moet worden, je moet ook goed weet wat er juist niet gedaan moet worden. Drie van de dingen die je niet moet doen geven we je in deze blog, dus lees snel verder!
1. Duplicate content
Mooie tekst geschreven? Dan wil je deze op zo veel mogelijk plekken laten terugkeren, toch? Op zich een logische gedachte, maar absoluut niet de juiste aangezien Google dit feilloos afstraft. Vinden ze een stuk tekst dat je op twee of meerdere pagina’s gebruikt hebt, dan zullen beide pagina’s hier de gevolgen van ervaren. Het is dus erg belangrijk om flink aan de slag te gaan. Veel verschillende pagina’s is geen enkel probleem (mits de opbouw hiervan gestructureerd is), maar wel elk met een unieke tekst. Hetzelfde geldt voor je linkbuilding blogs: zorg ervoor dat deze maximaal 1x worden geplaatst, omdat ze anders compleet geen effect zullen hebben.
2. Oeps, verkeerde link!
Een knullige fout die we veel gemaakt zien worden is de toevoeging van een verkeerde URL. Je tekst kan er nog wel zo mooi uit zien, als jij geen correcte link hebt toegevoegd heb je er helemaal niets aan. Het doel van een linkbuildingblog of een toevoeging van een linkje in je websiteteksten is het creëren van extra verkeer naar de desbetreffende pagina. Wanneer je link niet klopt, zorg je niet voor extra verkeer en zorg je er zelfs voor dat de bezoekers van je website je website zullen verlaten, aangezien ze niet vinden waar ze geïnteresseerd in zijn. Een kleine fout, maar een hele duur. Gelukkig is dit makkelijk te voorkomen door simpelweg je links te controleren voordat je ze plaatst.
3. Verkeerde focus
De kracht van linkbuilding ligt hem onder andere in een sterke structuur. Een fout die je dus niet moet maken, maar die wel veel gemaakt wordt, is het feit dat er te veel naar dezelfde pagina’s wordt gelinkt. Zo linken veel bedrijven enkel naar hun homepage, terwijl de echte kracht van de meeste websites juist in de diepere pagina’s ligt. Jij weet zelf als geen ander welke onderwerpen er passen bij de teksten die je schrijft, dus zorg ervoor dat deze kennis ook terugkeert in je linkstructuur!
Hulp nodig?
Wil jij zeker weten dat jouw linkbuilding correct wordt uitgevoerd, neem dan gelijk een kijkje op traffictoday.nl! Hier vind je veel informatie over linkbuilding, maar ook de mogelijkheid om contact op te nemen met specialisten op dit vakgebied.