Heb je last haperende wifi of een vastlopende tv-ontvanger? Grote kans dat je wilt overstappen naar een andere internetprovider. Veel consumenten zullen misschien denken dat het veel te veel moeite kost en dat de winst maar beperkt is tot een paar euro per maand. Maar niets is minder waar, want overstappen is niet meer zo moeilijk als dat het altijd was en vaak kun je de eerste paar maanden flinke korting krijgen bij een nieuwe provider. Genoeg redenen dus om over te stappen. Vind je het toch een beetje spannend om de overstap te maken? Lees dan gauw onze tips en stap vandaag nog over naar een andere internetprovider!

Doe van te voren goed onderzoek bij verschillende providers

Er zijn tegenwoordig zoveel internetproviders dat je misschien door de bomen het bos niet meer ziet. Doe van te voren goed onderzoek naar de verschillende aanbiedingen en naar prijs-/kwaliteitverhouding. Door goed onderzoek kun je daadwerkelijk tientallen euro’s besparen en zorg je ervoor dat je geen kat in de zak koopt. De moeite waard dus!

Maak gebruik van een overstapservice

Vele providers bieden tegenwoordig hulp aan de consument, wanneer zij willen overstappen naar een andere provider. Providers werken met elkaar samen, zodat de overstap probleemloos verloopt voor de consument. Jaren geleden is de overstapservice bedacht om een overstap administratief goed te regelen. Zowel providers als consumenten hebben er namelijk baat bij als de overstap vlekkeloos verloopt. In Nederland hebben een aantal aanbieders onderling afspraken gemaakt over hoe een overstap verwerkt moet worden. Samen zorgen de twee partijen er dan voor dat de overstapdatum wordt vastgesteld en dan het oude abonnement eindigt wanneer de nieuwe ingaat. Zo betaal jij, als consument, niet voor twee abonnementen en weet je zeker dat je oude abonnement niet per ongeluk doorloopt.

Denk na over de samenstelling van je abonnement

Ga je alleen voor een internetabonnement? Of kies je ook voor telefoon, glasvezel of tv bij in het abonnement? Dit zijn keuzes die je moet maken als je wilt overstappen. Daarnaast is het belangrijk om na te denken of je bijvoorbeeld ook een abonnement op het Usenet wilt. Dit kun je eventueel ook bij sommige providers afsluiten. Biedt je nieuwe provider dit niet, maar wil je hier wel graag een abonnement op? Dat is geen probleem, want je kan ook een Usenet-abonnement afsluiten via bijvoorbeeld vipernews.com. Dan kun je dit los van je internetabonnement afsluiten en hoef je er nu nog niet over na te denken.