Niets is zo frustrerend als een niet snel lopende computer. Dit is voor de werknemers frustrerend, maar ook voor u als werkgever. De productiviteit zal lager zijn en er zal meer negativiteit heersen. Een goede snelle computer is in veel sectoren erg belangrijk. Heeft u dit probleem op uw kantoor? Dan is het een aanrader om dit artikel te lezen. In dit artikel worden verschillende mogelijkheden geboden om uw computers sneller te laten werken.

Veel voorkomende problemen

Er zijn een aantal oorzaken voor een traag werkende computer. Zo kan het bijvoorbeeld komen door storingen, een update die niet goed werkt of dat er te veel ruimte in beslag is genomen. Ook kan het zijn dat de computer bepaalde virussen heeft of dat de computer gewoon te oud is. U ziet het al, er zijn veel mogelijke oorzaken. Het is altijd verstandig om eens in de zoveel tijd even te controleren of alles het nog doet, en een virusscanner is ook altijd handig. Wat u nog meer kan doen leest u hieronder.

Nieuwe aanschaffen

U kunt er natuurlijk voor kiezen om nieuwe computers aan te schaffen. Computers kunnen ook gewoon te oud zijn, of zijn gewoon niet meer te repareren. U kunt er voor kiezen om nieuwe zelf te kopen, maar het is ook handig om computers te gaan leasen. Met leasen kan u makkelijk trage computers terugsturen en nieuwe aanvragen. Wel betaald u per maand een bepaald bedrag, maar uiteindelijk kunt u wel makkelijk de snelste computers hebben. Ook is het belangrijk om de oude computers op een goede manier weg te doen. Dit kunt u doen door deze waar mogelijk nog te verkopen, maar in veel gevallen zijn deze natuurlijk niet meer te gebruiken. Gooi computers absoluut niet weg. Er zitten veel schadelijke stoffen in deze apparaten, en dat is erg slecht voor het milieu. U kunt computers tegenwoordig ook laten ophalen voor computer recycling. Er zijn verschillende partijen die deze dienst aanbieden. Deze partijen recyclen de computers op een professionele manier, en dit is ook uiteindelijk beter voor het milieu. Voordat u nieuwe computer aanschaft zijn er ook ander dingen die u kunt doen.

Opschonen

Het opschonen van computers maakt de computers zeker sneller. Het opschonen van een computer begint bij het verwijderen van onnodige bestanden. Vaak staan er op de computers nog hele oude bestanden die niet meer gebruikt worden of nodig zijn. Deze bestanden kunnen een groot gedeelte van de opslagruimte in beslag nemen. Daarbij is het verwijderen van bepaalde programma’s ook belangrijk. Het kan namelijk zijn dat er programma’s op de computers die niet gebruikt worden of recentelijk niet meer door nieuwe programma’s. Ook deze programma’s kunnen een groot gedeelte van de opslagruimte in beslag nemen. Verder zijn er ook vaak afbeeldingen die weg mogen. Ook is er de mogelijkheid om te kijken op de computers welke programma’s of onderdelen veel energie verbruiken. Deze aanpakken is natuurlijk ook handig. Voor het opschonen van de computers zijn ook bepaalde programma’s te vinden online.

Updaten

Het is belangrijk dat de computers up-to-date blijven. Controleer dus ook regelmatig of er nieuwe versies zijn. Het kan namelijk zo zijn dat er een nieuwe update is vrijgekomen die bepaalde problemen veroorzaakt. Vaak komt er dan een vervolgupdate met oplossingen. Ook kunt u er voor kiezen om een oudere update te downloaden die wel goed werkte. Wel is het dan belangrijk om op een gegeven moment de nieuwe updates weer te gaan gebruiken. Sommige programma’s worden soms niet meer ondersteund voor bepaalde updates.

Onderdelen vervangen

U kunt voordat u weer nieuwe computers gaat aanschaffen ook er voor kiezen om bepaalde onderdelen te vervangen. Soms is er één onderdeel die niet goed werkt, maar werkt de rest van de computer zeer goed. Een onderdeel vervangen is daarbij ook een stuk goedkoper dan het aanschaffen van een nieuwe computer. In de nieuwe computers is het voor iedereen makkelijk geworden om bepaalde onderdelen te vervangen. Heeft u binnen het bedrijf niemand die dat kan? Dan kan u dit ook laten doen door een bepaalde partij.