Ken jij de game Rainbow Six Siege al, of heb je er nog nooit van gehoord? In deze blog wordt kort even uitgelegd wat de game is en waarom het ineens zo populair is geworden bij de gamers. Maar misschien denk je nu: “De game lijkt mij gaaf, maar ik heb de nieuwste PlayStation of Xbox en kan hem daar niet op spelen omdat de game al een aantal jaar bestaat”. Niet getreurd, want ook dat staat verder in deze blog verteld!

De game

De game Rainbow Six Siege valt onder het genre van first-person shooter en je kunt twee verschillende spelmodi spelen namelijk, singleplayer en multiplayer. De game kent zelf eigenlijk drie spelvormen die het leukste zijn om te spelen wanneer je dit achter elkaar speelt. De game is eigenlijk bedoeld voor het multiplayer gedeelte, dit is omdat je met twee teams van max vijf spelers kunt spelen. Wanneer je steeds met hetzelfde team speelt, ben je goed op elkaar ingespeeld en kun je als het ware spannende matches spelen. 

Waarom is het zo populair?

Zoals hierboven al beschreven is het wat de game leuk maakt wanneer je een goed team hebt en zo matches kunt winnen. Als dit de enigste reden is wat de game leuk maakt, waarom is het dan zo populair? Wat het eigenlijk leuk houdt is dat het niet verveeld omdat de basis van de game goed blijft en dat je via multiplayer het gewoon met je eigen vrienden online kunt spelen. Zo kun je natuurlijk in principe met je eigen het beste team creëren omdat wanneer je het veel met elkaar speelt, echt goed op elkaar ingesteld ben. 

Platformen

In 2015 werd de game voor het eerst uitgebracht. Het platform waar de game als eerst op werd uitgebracht waren Windows Xbox One en daarna kwam ook Rainbow Six Siege voor de PlayStation 4. Nu kun je de game ook krijgen als je de PlayStation 5 hebt en de game zou ook nog komen voor de nieuwe opvolger van de Xbox One: Project Scarlett. 

Waar kun je de game halen?

Rainbow Six Siege is bij meerdere winkels en online shops verkrijgbaar. Het beste is natuurlijk om de game gewoon te bestellen bij de Ubisoft Store. Daarnaast kun je hem ook kopen in winkels zoals de mediamarkt, maar je kunt de game ook krijgen in bijvoorbeeld de Windows store.