Ben je ondernemer of heb je een initiatief gestart en wil je dit online aan de man brengen? Dan is een website precies wat je nodig hebt. Een website biedt (potentiële) klanten de mogelijkheid om een kijkje in je onderneming te krijgen. Je vertelt ze middels je website waar je voor staat, wat je voor ze kunt betekenen en op welke manier ze met je in contact kunnen komen. Dit is geweldig op het moment dat je meer naamsbekendheid voor je onderneming wilt regelen. In deze blog lees je voor welke soort extensie je het best kunt kiezen als je een Nederlands bedrijf hebt.

Wanneer kun je het best voor een Nederlandse extensie kiezen?

Wanneer je een Nederlands bedrijf hebt en je de website ook helemaal Nederlandstalig hebt ontworpen, kun je het best voor een .nl domein kiezen. Het heeft minder waarde om een Nederlandstalige website de extensie .com te geven, tenzij je plannen hebt om je website in de toekomst tweetalig te maken. Denk er rustig over na wie je ideale doelgroep is en op welke manier je hen het best kunt bereiken.

Op welke momenten kun je beter voor een internationale extensie gaan?

Heb je een Nederlands bedrijf, maar heb je een Engelstalige website gemaakt? Dan past een .com domein beter bij je, aangezien je dan Engelstalige bezoekers naar je website kunt krijgen. Dit zorgt ervoor dat je ook internationaal teruggevonden kunt worden. Is het je intentie om groots uit te gaan breiden en wil je veel mensen bereiken met wat je doet? Dan is het heel slim om Engels als voertaal voor je onderneming en website te kiezen. Veel mensen spreken Engels en kunnen er dan ook achter komen waar je website over gaat. Het maakt niet uit welk werelddeel je wilt bereiken, met Engels kun je veel mensen bereiken.

Wil je juist in een bepaald land meer websitebezoekers genereren? Vertaal je website dan eerst in die taal en kies dan eventueel een extensie van dat land. Zoals je zelf misschien al hebt ontdekt, kun je alle kanten op en ligt het maar net aan jouw wens welke doelgroep je graag en makkelijk wilt bereiken. Wanneer je dat helder voor ogen hebt, kun je de extensie kiezen die daar perfect op aansluit.