Onder de 3D printers is een model dat de gebruiker veel pluspunten biedt. Het gaat dan om de Ultimaker S3. Dit is de printer die het gemakkelijker dan ooit voor de gebruiker maakt. Dat heeft in de eerste plaats te maken met de connectiviteit. Of je nu in de cloud werkt, of een verbinding via wifi of LAN wil maken. Daarnaast kan je de printer ook gewoon aansluiten via USB. Dit betekent dus dat je je ontwerp op allerlei manieren kan maken en dit gemakkelijk naar de printer kan versturen. Dit brengt veel voordeel met zich mee.

Gemak in het gebruik
Als de Ultimaker S3 op één gebied een voorsprong heeft op alle andere printers, dan is het wel op het gebied van de bediening. De printer laten doen wat jij wil is wel heel gemakkelijk gemaakt. Zo is de interface bewust heel simpel gehouden. Dat heeft als voordeel dat je veel meer oog voor de details kan hebben. Zo maak je precies de prints die je wil maken. Het is zelfs zo dat de printer al awards heeft gewonnen vanwege de interface. De directe manier van werken draagt hier in een zeer grote mate aan bij.

Print terwijl je werkt
De Ultimaker S3 zorgt er ook voor dat je je handen vrij hebt tijdens het printen. Dat komt omdat de printer het proces zelf scherp blijft monitoren. Daarvoor heeft de fabrikant een techniek toegepast die ook wel active levelling wordt genoemd. Daarmee zorgt de printer ervoor dat de verschillende lagen filament net wat beter op elkaar aansluiten en hechten. Het is op die manier te voorkomen dat er fouten in sluipen. De kwaliteit van de eindproducten is dan ook een stuk hoger op deze manier. Zonder dat je er zelf iets aan hoeft te doen. Dit is efficiënt.

Het best mogelijke eindproduct
Door de innovaties is de Ultimaker S3 krachtiger dan ooit. Dit heeft vooral ook te maken met de manier waarop met filament wordt omgesprongen. Het is niet alleen zo dat de printer beter hecht en verdeelt. Het is ook zo dat je meer controle hebt dankzij het flowsysteem voor het filament. Daarnaast zijn er filamenten te gebruiken die extra sterk zijn. Denk aan de versterkte variant met carbon- of glasvezels. Dit is meer en meer de norm aan het worden. Je kan er de best mogelijke ontwerpen mee maken en zorgt zo voor een nog sterker eindproduct.

S3 kopen? Dan bezoek onze website!